1 op 1 ervaringen

Janneke

“Ik was enorm nieuwsgierig naar reiki en vond het tegelijkertijd ook erg vaag: helen door energie, dat kan toch helemaal niet?

Maaike helpt mij tijdens mijn burnout de behoefte om hard te werken aan mijn herstel los te laten en te leven vanuit liefde en licht.

Reiki is voor mij een soort coachingssessie, gevolgd door enorm diepe ontspanning waarbij alles uit het gesprek op z’n plaats valt. Die ontspanning en energie werken nog dagenlang door.”

Marian

“Hey Maaike, toen ik thuiskwam na de sessie had ik ineens super veel hoofdpijn. Ik moest de hele tijd plassen en ik kon echt even niks anders dan in bed liggen. Alsof toen opeens de behandeling pas aankwam ofzo. Er kwamen allemaal beelden van vroeger tevoorschijn die ik helemaal was vergeten. Ik wist niet zo goed wat te doen, maar ik wist dat jij had verteld dat dit kon gebeuren. Ik liet het maar gewoon gebeuren en na een tijdje viel ik in slaap.

De volgende ochtend voeld ik mij helemaal licht, de hoofdpijn was helemaal verdwenen en ik had het idee alsof er een last van mijn schouders was af gevallen. Alsof er een diep stuk in mij geheeld was.

Zo bijzonder om dit mee te mogen maken, dankjewel voor je fijne energie en de bijna magische behandeling!”

Neville

“Ik ging naar Vida Mia voor verschillende Reiki behandelingen. Ze waren nieuw voor mij en ik was erg nieuwsgierig naar deze Japanse vorm van energiehealing. Ik werd vriendelijk begroet door Maaike (de eigenaresse) en door het unieke gebouw – het is gevestigd in een oude gevangenis – en naar de kamer geleid waar ze de behandeling zou geven. Voordat ik begon, zorgde ze ervoor dat ik me op mijn gemak voelde en we spraken kort over waarom ik zo’n sessie wilde en waar ik doorheen hoopte te werken.

De sessies waren leuk en vooral in mijn tweede sessie voelde ik me echt bijzonder op een aantal specifieke contacten / aanrakingen. Er kwamen specifieke herinneringen naar boven. Binnen dit zeer ontspannende uur had ik het gevoel dat ik een aantal verborgen emoties herkende. De sessie werd afgesloten met het kiezen van een Tarotkaart, die me meer deed nadenken over de emoties die ik net had ervaren. Belangrijk is dat Maaike je rustig door dit hele proces loodst. Ze stelt vragen die je naar binnen laten kijken, maar zal altijd je emotionele grenzen respecteren.

Ik zou deze behandeling zeker aan iedereen kunnen aanbevelen, of je nu al nieuwsgierig bent naar Reiki of niet. Ik kom zeker nog een keer!”

Leonie

“Ik zat in een stressvolle situatie (overspannen) toen ik Maaike tijdens een yoga-les leerde kennen. Ik had nog geen ervaring met Reiki (stond vaak sceptisch tegenover zulk soort dingen), maar toch werd ik nieuwsgierig naar Reiki omdat ik benieuwd was of dit mij kon helpen in mijn proces.

Maaike stelde mij al bij de eerste sessie gerust en beantwoorde rustig al mijn vragen. Ik voelde mij direct op mijn gemak en het vertrouwen werd uitgebreid tijdens de opvolgende sessies. Maaike luistert goed, legt duidelijk uit en denkt met mee hoe ze kan helpen in jouw individuele proces. Maaike staat open voor een diepgaand gesprek en geeft goede tips.

De Reiki sessies hebben mij ontzettend veel rust gebracht en veel stof tot nadenken gegeven. Bovendien vond ik het fijn om na de Reiki sessie te bespreken wat we beiden hadden gevoeld tijdens de sessie. Mocht je nog twijfelen over Reiki, dan zou ik het zeker een kans geven!”

Karlijn

“Ik heb bij Maaike een kort traject gevolgd wat een combinatie was van stress coaching en Reiki. Maaike luistert echt naar je en neemt alle tijd voor je. In het uur-ander half uur dat ik bij Maaike in de ruimte was, had ik het gevoel dat alle aandacht op mij gericht was. Zonder oordeel, met een open houding. Alles mocht er zijn, ik mocht er zijn, precies zoals ik me op dat moment voelde.

De Reiki sessies zijn onwijs helend geweest, energetische blokkades (die ik voornamelijk rond mijn middenrif ervaarde) zijn verdwenen en er is ruimte gekomen om door te stromen. Hoewel het traject geëindigd is, kom ik zeker nog terug bij Maaike voor de Reiki sessies.”

Gerwin

“Een ontzettend warme en fijne ervaring! Je merkt aan Maaike (de eigenaresse) dat ze graag de ander helpt. Hierdoor geeft ze je het gevoel dat ze naar je luistert en dat ze met veel passie tewerk gaat. Ze legt duidelijk uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat Reiki precies inhoudt. Naderhand mocht ik een intuïtie kaart kiezen. Al met al heeft deze sessie me geholpen om dichter bij mijn eigen gevoel te komen en ik ben meer tot rust gekomen. Ik zou een yoga of reiki-sessie bij Vida Mia dan ook aan iedereen aanraden! Aandacht besteden aan de mentale gezondheid is iets wat in deze tijd vaak wordt vergeten en ik ben dankbaar dat Vida Mia me heeft geholpen dit te beseffen.”

Elianne

“Ik had eerst geen idee wat reiki was. Ik had weinig kennis van ‘alternatieve geneeswijzen’. Maar zodra Maaike het uitlegde, geloofde ik er direct in. Sindsdien sta ik er helemaal voor open en weet ik zeker dat het werkt. Ik ben vlak voor de kerst bij Maaike geweest voor een reikibehandeling. Na een jaar hard werken kon ik wel wat reiki en ontspanning gebruiken. Ik ben iemand die mijn agenda te enthousiast volplant en daar te laat achter komt. Deze reikibehandeling kwam dus op een perfect moment en bleek precies wat ik nodig had.

Bij binnenkomst in de mooie praktijkruimte voelde ik me meteen op mijn gemak. Wat een prettige en bijzondere plek is dat! Maaike straalt een aangename kalmte uit, waardoor er een hele open en serene sfeer ontstaat. Na een kort gesprekje over hoe het met mij gaat en waar ik tegenaan loop in mijn dagelijkse bezigheden, mocht ik plaatsnemen op de behandeltafel. Maaike legde een lekkere deken over me heen en begon met de behandeling: een combinatie van reiki en yoga nidra. Onder begeleiding van haar mooie rustige stemgeluid leidde ze me in een diepe ontspanning, terwijl ik de reiki door haar handen op verschillende plaatsen naar binnen voelde stromen. Ze geeft steeds heel duidelijk aan wat ze gaat doen. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Ik kwam er volledig ontspannen uit, ik voelde me minder vermoeid en had een aantal inzichten opgedaan over hoe mijn hoofd werkt. Naderhand was er alle tijd en ruimte om daar nog over na te praten. Deze behandeling gaf me daarom zowel ontspanning als een stukje diepgang en inzicht. Ik kwam thuis met een heerlijk gevoel en kon er weer tegenaan. Ik ga dit sowieso vaker doen. Een aanrader!”

Workshops

Ifunds

“We hebben Maaike gevraagd om tijdens onze kwartaalbijeenkomst een moment rust te creëren. Ze heeft dit geweldig gedaan, met gepaste humor en wist iedereen mee te krijgen en te laten ontspannen. De ademhalingsoefeningen zullen we nog zeker gaan gebruiken. Ik zou iedereen dit aanraden!”

Groeps healingsessies

Bianka

” Wauw wat was dat gaaf zeg. Ik heb weleens vaker een healing sessie gehad maar ik ben nog nooit zo diep gegaan. Ik voelde echt de energie door mijn lichaam gaan en verschillende emoties kwamen naar boven. Emoties waar ik al heel lang niet meer bij kon komen. Ik heb nu ook echt het gevoel alsof er iets in mij is opgeruimd. Ik voel mij wat lichter en leger. Voelt bijna een soort vreemd na zolang zoveel mee te hebben gedragen. Maaike doet het echt heel professioneel, zo dankbaar dat deze workshop op mijn pad is gekomen”

Danielle

“Hi Maaike, ik was erbij vanavond. Wilde je nog bedanken na afloop, maar je was met iemand in gesprek. Dus bij deze, heel veel dank voor de bijzondere workshop! Ik vond het een hele mooie ervaring en voelde de energie stromen. De tranen kwamen thuis. Het heeft echt wat los gemaakt en smaakt naar meer. Heb een mooi weekend! <3”

Loes

” En als je het dan hebt over “Turn on your light”…. Maaike haar licht was big time aan! Zo gaaf om de passie, oprechtheid en liefde van iemand voor zijn “vak” te zien. En daar gaat mijn licht dan weer van :)”