Over mij

Hoi ik ben Maaike,

Ik help mensen die last hebben van stress en burn-outklachten weer rust te vinden in hun leven. Door echt naar de kern te kijken van waar de stress vandaan komt. Geen quick fix, maar echt de diepte in om de wortel van het probleem aan te pakken. En dat is geen makkelijk proces, de vinger leggen op de pijnlijke plek kan confronterend en moeilijk zijn. Ik bied mensen een veilige plek waarin ze volledig zichzelf kunnen en mogen zijn. Waarin de diepste angsten en verlangens gedeeld mogen worden. Momenten van oprechte eerlijkheid, even het masker afzetten en zijn wie je werkelijk bent.

Dat zijn de momenten die mij raken, die momenten waarin iemand zichzelf durft te laten zien. Een moment van puurheid, kwetsbaarheid en eerlijkheid. Want vanaf dat moment kun je gaan groeien. Door jouw pure kern aan te raken kun je weer gaan verbinden met jezelf en met anderen om jou heen. Die eerlijkheid zorgt voor ruimte, ruimte om écht jezelf te mogen zijn en te gaan stappen in het leven waar jij zo naar verlangt.

In 2019 kwam ik in een burn-out terecht. Het begin van mijn tranformatie proces naar de eerlijke en pure versie van mezelf. Want ik was niet eerlijk naar mezelf toe. Ik leefde het leven dat van mij werd verwacht door de mensen om mij heen, de maatschappij waarin ik woon en waarvan ik dacht dat het zo moest. Mijn eigen verlangens werden weg gedrukt naar de achtergrond, want die zijn ‘raar, egoistisch en daarmee wordt ik waarschijnlijk niet geliefd en geaccepteerd’. Ik leefde dus mijn leven voor een ander.

Wat ging ik dus doen toen ik in mijn burn-out terechtkwam? Keihard werken om aan iedereen te laten zien hoe groot en sterk ik was dat ik dit wel allemaal alleen kon. Om hulp vragen voelde namelijk zwak en zielig. Mensen houden niet van zwakheid en al zeker niet van slachtoffers die zichzelf zielig vinden. Ik was niet eerlijk naar mezelf, ik had hulp nodig van de ander maar durfde daar niet om te vragen.

Mijn reis begon bij yoga lessen volgen, een mindfulness cursus, een zelfliefde cursus en heel veel zelfhulpboeken. Eindelijk kreeg ik het inzicht dat ik dit niet in mijn eentje op kon lossen. Een loopbaancoach kwam op mijn pad. Ik wilde met man en macht wegrennen van mijn burn-out en de toekomst induiken. Mijn coach daarentegen nam mij verder het verleden in. Eerst weer terug naar mijn basis en mijn rugzakje eens gaan bekijken. Op jonge leeftijd werd mijn moeder ziek, eerst mentaal en later ook fysiek. Dit was een zwaar en slopend proces voor mijn zus en ik. In 2016 overleed zij, dit liet een diep verdriet en leegte achter. Een leegte waarin ik niet wilde zijn en een verdriet die ik niet wilde voelen.

Door mijn coach, yoga, mindfulnes, meditatie en alle lessen die ik had geleerd lukte het mij om in de leegte te kunnen en mogen zijn. Een plek die ik niet graag bezoek, maar wel noodzakelijk was om weer te verbinden met mezelf. Als een ui pelde ik mezelf af en werd ik steeds een beetje lichter na iedere huilbui en coachingsessie. Ik was aan het helen.

“You are braver than you believe, stronger than you seem, and smarter than you think.”

— Christopher RobinWinnie the Pooh 

Dit proces heeft mij zo diep geraakt en dankbaar gemaakt voor de hulp die ik heb mogen ontvangen. Dit gaf mij inspiratie. Ik werkte als verpleegkundige en leerde alles over het helpen van mensen bij ziekte van het fysieke lichaam. Maar ik merkte dat ik met dit werk niet bij de kern van het probleem kwam. Dat er niet werd gekeken naar de binnenkant, naar de mens als geheel. Ik wilde mijn carriere gaan veranderen en mensen gaan helpen tot in de kern.

Ik reisde naar India om daar te leren van wijze Guru’s in een ashram. Leidde mezelf op tot yoga docent en begon met het lesgeven van yoga. Vervolgens leerde ik door als mindfulnes trainer en yoga nidra docent. Ik mocht de processen meemaken van mijn leerlingen die zichzelf bloot drufden te stellen op de mat. In 2020 startte ik mijn opleiding als stress en burn-out coach en ging ik echt de diepte in. Nog een stukje dieper in mezelf en ik leerde hoe ik anderen kan helpen bij dit proces.

“The flower that blooms in adversity is the most rare and beautiful of all.”

— The EmperorMulan

Vida Mia

Mijn eigen bedrijf heeft de naam Vida Mia gekregen. ‘Vida Mia’ betekent ‘Mijn leven’, vertaald uit het Spaans. Deze naam is geboren uit de naam die ik op reis gebruikte: ‘Maaike Mia’, wat betekent ‘Mijn Maaike’. Deze reis was een keuze die ik volledig voor mezelf maakte, ik deed dit vanuit een zielewens. Als kind zei ik altijd ‘ik verlaat deze wereld niet zonder hem gezien, gevoeld, geproefd, geroken, gehoord en ervaren te hebben’. Dit was de eerste keuze die ik maakte puur en alleen voor mijzelf, voor Mijn Maaike. Niet een keuze om te voldoen aan andermans verwachtingen, normen en waarden. Dit was het begin van het stappen in mijn eigen kracht, in mijn eigen leven.

Mijn missie

Vida Mia heb ik opgericht vanuit de wens om mijn opgedane kennis en ervaring te kunnen delen. Mensen ondersteunen vanuit mijn kennis en praktijkervaring als het bijvoorbeeld gaat om kiezen, ontdekken en het leren kennen van je eigen waarden, krachten en overtuigingen. Ik geloof erin dat iedereen uniek is en zijn eigen vingerafdruk (levensverhaal) achterlaat op deze aarde. Door te leven naar andermans maatstaven en verwachtingen verlies je, je balans en de flow van het leven. Ik heb er mijn missie gemaakt om mensen te helpen weer rust te vinden in hunzelf.

 

En wie ben jij?

Nu ben ik ook wel heel erg benieuwd wie jij bent? Wat heeft jou ertoe aangezet mijn verhaal te lezen? Wat is jouw verhaal? Wat zijn je dromen en verlangens en wat staat er nog tussen je huidige situatie en jouw droom?

Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen en ik reageer op werkdagen binnen 24 uur op je bericht