Let op! Tijdelijk in Den Dolder

Adres ontvang je na boeking

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki komt uit Japan en is ontdekt door dr. Mikao Usui. Hij was een geestelijke, die als docent werkte. Zijn studenten vroegen hem de methode van handoplegging uit te leggen. Zodoende begon zijn 10 jaar durende zoektocht om over deze methode te leren.

Het woord Reiki is gemaakt uit twee Japanse karakter – Rei wat “Universeel of de Hogere Kracht” betekent en Ki wat “levensenergie” is. Reiki betekent dus ‘universele levensenergie’

Denk maar eens na, als je valt of als je je knie stoot dan wrijf je zonder erover na te denken over de pijnlijke plek. Dit doe je niet zomaar, het zorgt er namelijk voor dat de pijnlijke plek wat extra energie krijgt zodat de pijn vermindert. Bij menselijke aanraking draag je warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde over.

Reiki staat voor de levensenergie vol liefde, wijsheid, kracht en je hebt het altijd ‘bij de hand’.

Hoe kan Reiki jou helpen?

Reiki helpt bij…

…. het ondersteunen van je genezingsproces

…. pijn te verlichten of zelfs te laten verdwijnen. Het behandelt niet alleen de pijn symptomen van de pijn, maar ook de oorzaak

…. diepe ontspanning van lichaam emoties en geest

…. blokkades op de lossen. Deze blokkades kunnen aanwezig zijn door emoties die niet verwerkt zijn door bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, een burn-out, scheiding, pesten en ook andere heftige gebeurtenissen.

…. inzicht te geven hoe je een gezonder en vreugdevoller leven kunt leiden

…. contact te maken met gevoelens in jouzelf die gehoord en gezien willen worden

…. jezelf meer open te stellen en kwetsbaar op te durven stellen

…. open te zijn voor wat ieder moment te bieden heeft

…. het  heelt de totale mens. De behandeling heeft een holistische werking: de energie heelt op alle niveaus van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Hoe ziet een Reiki behandeling eruit?

Tijdens de reiki behandeling leg ik mijn handen op verschillende plekken van het lichaam. Ik geef reiki energie door via mijn handen. Ik werk als een soort van kanaal waardoor de reiki kan stromen, hierdoor komt er extra energie in je lichaam. Die extra energie gebruikt je lichaam om te herstellen.

Je gaat merken dat tijdens de reiki behandeling de ademhaling langzamer gaat, de bloeddruk zakt en je lichaam ontspant en tot rust komt.  De reiki energie heft blokkades op en bevordert de ontspanning. Soms kan het juist tijdens een behandeling de klachten verergeren, dit is vaak maar tijdelijk en kan het begin aanduiden van een diepere heling.

Je lichaam kan op verschillende manieren op de reiki energie reageren. Zo kun je het warm krijgen of juist heel koud. Soms voel je tintelingen in bijvoorbeeld je handen. Je kan je ook ineens heel moe voelen. De werking van de reiki energie voel je nog lang door na een behandeling. Het kan zijn dat je pas uren, dagen, weken of zelfs maanden later de werking nog kunt voelen.

En voel je niks, dan is dat ook oké. De reiki energie behoudt zijn werking. Daar kan je me op vertrouwen.

De behandeling kan zowel liggend op de behandeltafel worden gegeven of zittend op een stoel.

Mijn Reiki verhaal

Reiki is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was een groot reiki-beoefenaar en had een onzwijze kracht in haar handen. Als kind kregen mijn zus en ik geen paracetamol als we ergens pijn hadden, maar kregen wij een beetje Reiki. Als we oververmoeid waren, stress ervaarde van school of als we even een Reiki-boost nodig hadden voor geluk dan stond mijn moeder altijd klaar. Mijn moeder voelde altijd aan als een soort warme steen waar je tegenaan kon rusten om te ontspannen en op te laden. Voor mij was het dus nooit de vraag of Reiki werkte of niet, dat deed het gewoon altijd.

Toen mijn moeder overleed, was ik opzoek naar verbinding met haar. Ik wilde haar beter begrijpen en ergens toch nog verbinding voelen terwijl ze er niet meer was. Op mijn grote reis in Zuid-Amerika besloot ik mijn Reiki 1 en 2 cursus te gaan halen in Mexico. Daarna gebeurden er magische dingen, mijn eigen rouw en helingsproces gingen in de derde versnelling. Er kwam ontzettend veel naar boven en dat was niet altijd makkelijk. Reiki hielp mij hier doorheen.

Ik trok mensen aan die opzoek waren naar heling en regelmatig gaf ik hier en daar een behandeling aan mede-reizigers. Toen ik terug was in Nederland besloot ik om toch nog terug te keren naar de Reiki boerderij waar mijn moeder haar opleiding had gedaan. Ook dit was weer een prachtige en krachtige ervaring. De verbinding die ik met mezelf voelde en met de mensen om mij heen. Alsof mijn hart tien maten groeide.

Reiki heb ik altijd voor mezelf gehouden en voor vrienden en familie. Tijdens mijn werk als wijkverpleegkundige zag ik een opening om het als complementaire zorg te geven. Regelmatig geef ik nu een reiki behandeling aan cliënten om pijn te verzachten, stress te reduceren, helingsprocessen te versnellen en tijdens de laatste levensfase. Keer op keer blijft het me raken wat het doet voor de ander en voor mij, de diepgang die gevonden kan worden in vrij korte tijd.

Wil je meer weten? Neem dan contact op