Inzicht in Stress

Heb je regelmatig last van stress? Heb je vaak minder energie of word je snel ziek?
En Kom je er dan net te laat achter waardoor je weer achter de feiten aanloopt?
Dan is deze training misschien wel iets voor jou

Stress is een woord dat we inmiddels allemaal wel kennen. Iedereen heeft in zijn leven wel te maken met stress, danwel in de kleine alledaagse dingen als in de grote ingrijpende gebeurtenissen. We leven op dit moment in het informatietijdperk. Alle informatie die we maar willen weten komt letterlijk ons leven binnenvliegen. Ook informatie die we niet willen zien worden we onbewust aan blootgesteld. Internet en social media zijn haast niet meer weg te denken uit ons leven. Internet zorgt voor een directe verbinding met bijna alles en iedereen in deze wereld. Een fantastische uitvinding waardoor een enorme technische revolutie gaande is waar wij middenin zitten. Maar wat voor effect heeft dit op ons brein? Als je kijkt naar de corona-crisis die nu gaande is worden we overspoeld door berichtgevingen. Berichten die ons prikkelen en spanning veroorzaken. Vandaag de dag krijgt ons brein meer informatie te verwerken in één dag dan dat de mensen vroeger in één heel jaar te verwerken kregen. Ons brein is nog niet mee geëvolueerd met deze ontwikkelingen en dat is wat we nu merken. Het aantal stress-gerelateerde aandoeningen stijgt met de dag en het aantal mensen met een burn-out is nog nooit zo hoog geweest.

Maar wat is stress nou eigenlijk? Is stress wel echt zo slecht voor je? Tijdens deze training leer je wat stress is en wat het betekent voor jou als persoon. Stress is voor iedereen anders en dit uit zich ook bij iedereen anders. Deze training is er echt op gericht om in te zoomen op jouw ervaring. Wat ervaar jij als stress? Hoe kan je dit bij jezelf herkennen en wat kan je vervolgens veranderen om minder stress te ervaren in je leven? Daarbij leer ik je een aantal ontspanningstechnieken d.m.v meditatie en ademhalingsoefeningen.

Wat kun je verwachten?
De training is opgedeeld in vier avonden verspreid over vier weken. Op dit moment wordt de training gegeven via Zoom. Je kunt dus gewoon lekker vanuit je woonkamer meedoen. We starten om 20:00 uur en eindigen om 21:30

Dag 1  Learn to listen to your body

‘Listen to your body when it whispers, so it won’t have to scream’

In het informatietijdperk dat we leven zitten we vaak diep verzonken in onze gedachten. De connectie met ons lichaam raken we regelmatig kwijt. Terwijl ons lichaam ons zoveel verteld iedere dag weer. Als we leren luisteren kunnen we echt voor onszelf gaan zorgen.

Deze avond ga je ervaren wat er zich afspeelt in jouw lichaam door middel van een bodyscan oefening. Deze oefening leert je opmerken en ervaren wat er zich op dit moment in jouw lichaam afspeelt. Dit ga je uitwerken in een schrijfopdracht

Dag 2  to fight or to rest?

Deze avond gaan we aan de slag met het sympathische en het parasympathische zenwustelsel. Er staat een yogales op het programma waarin een flow te vinden is tussen inspanning en ontspanning. Je gaat inzichtelijk maken voor jezelf wat jouw spanning geeft en wat jou ontspanning geeft en hoe jij jezelf weer kan opladen.

Dag 3 Breakthrough

Deze avond gaan we even lekker alle riemen los gooien en mag je zo gek en vrij doen als je wilt. We gaan inzoomen op jouw patronen en door lekker te bewegen en lol te maken kunnen we die patronen gaan doorbreken. Je gaat een nieuw verhaal voor jezelf schrijven. Doorbreek het oude!

Dag 4 Silence is golden

Op de laatste avond komt alles samen. Je hebt jezelf leren kennen, je weet wat  jou niet langer dient en je hebt een nieuw verhaal geschreven. Tijdens deze les ga je gewoon simpelweg zijn, voelen en je nieuwe verhaal vorm geven. Bij een diepe ontspannen yoga nidra reis ga je ervaren hoe het is om al in je nieuwe verhaal te zijn.